31 мая 2021 г., 19:50

Какво са децата 

  Поэзия » Другая
322 1 2

Попитали Господ, какво са децата,

ще влязат ли нявга в Рая мечтан.

А Господ се спрял и поклатил глава,

повикал децата, помилвал ги с длан.

 

Те вкупом, ще влязат в Рая! Помнете!

Душите им бели са чисти и леки.

Вървете, вървете! Надлъж разкажете,

че Рая за тях е запазен навеки!

 

Децата са извор и бистри текат,

децата са слънце, което искрѝ!

Помнете! Помнете! Към Рая вървят!

А аз, ще ги пазя през всичките дни.

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Вики!
  • Децата... Само един проблем има - не се знае като пораснат, какви магарета ще станат. И дали няма сами да си отрежат пътищата...
Предложения
: ??:??