Попитали Господ, какво са децата,
ще влязат ли нявга в Рая мечтан.
А Господ се спрял и поклатил глава,
повикал децата, помилвал ги с длан.
Те вкупом, ще влязат в Рая! Помнете!
Душите им бели са чисти и леки.
Вървете, вървете! Надлъж разкажете,
че Рая за тях е запазен навеки!
Децата са извор и бистри текат,
децата са слънце, което искрѝ!
Помнете! Помнете! Към Рая вървят!
А аз, ще ги пазя през всичките дни.
© Хари Спасов All rights reserved.