17 февр. 2010 г., 11:22

Какво съм аз 

  Поэзия
917 0 19

Какво съм аз? Ръце, в които да се губиш,

с които ти рисувах къщи. Една история,

далеч от приказния свят ще търсиш,

и пътища, в които нямо да се връщаш.

 

Една молитва близо до сърцето ти -

не ме изгубвай, като вятъра на тръгване.

Аз искам в теб да се запазя себе си.

Но толкова боли, че няма съмване.

 

Ръцете ти ми трябват да се стопля.

Навън е сухо, мрачно и мъгливо.

А вкъщи, няма как да не запомня -

ужасно парят тъжните усмивки, тихо.

 

И няма как - дъга съм и сълзите ти.

И моето море е странно сиво.

Какво съм аз? Политам, а в очите си

удавям залеза, преди да е отминал...

 

 

11.11.2009

© Ем Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??