Какво за мен е любовта?!
Това запитаха ме вчера -
за тях загадка била тя,
искат аз да я премеря!
Какво за мен е любовта?!
Да имаш всичко или нищо,
радост, щастие или лъжа -
нещо лъскаво и пищно!
Какво за мен е любовта?!
Да бягаш, без да можеш да се скриеш,
да жевееш постоянно на ръба -
смисъл на живота да откриеш!
Какво за мен е любовта?!
Да бъдеш повече от теб самия,
да успееш да избягаш от света -
около теб да бъде вечна олелия!
© Десислава Танева Все права защищены