8 сент. 2023 г., 15:11

Какъв да стана? 

  Поэзия
340 2 11

Имам си грижа сериозна, голяма…                                      

Когато порасна какъв ли да стана?

Повярвайте, трудно е чак от сега

от сто мечти една да избера.

 

Застанал съм на труден кръстопът…

Учител май е правилния път!

Учителят е извор чист на знание,

на обич, мъдрост и на възпитание!

 

Ракета мисля да изобретя

и с нея в космоса да полетя.

Дори аз честичко сънувам

до Марс свободно как пътувам.

 

Шофьор да бъда ми се иска.

Но може ли водач без книжка?

Сега ще карам само за фасон

автомобил, направен от… кашон!

 

А най-щастлива ще е баба,

когато личен лекар стана.

Ще уча, няма да хитрувам!

Болежките безброй ще излекувам.

 

Ако попитате за моето мнение,

всяка професия има значение!          

Много са те, но за всяка една

са нужни знания , сърце и душа!

© Даниела Виткова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Когато порасна, искам да стана... »

17 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??