19 мая 2013 г., 23:50

Калем 

  Поэзия » Любовная
538 0 3

 

От самота се скоминясах и памук,

от фъндъци на тополи и от троскот,

от думи в рикошет, избълван студ.

Тишината тук се правеше на Господ.

 

Тишината беше блага като мед.

И прилепчива като плод на репей.

И всяка сутрин точно в пет без пет

зората заприличваше на жребий –

 

с разпален жиг по мойте рамене

оставяше пореден отпечатък.

А аз я молех ден след ден поне

да ми разкрие пътя за оттатък,

 

където да намеря мост и брод,

да спра под киселата райска вишна

и да пречупя седмото ребро –

калема, с който си ме ашладисал.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??