Ах, знаете ли аз каква съм калпазанка,
понякога съм кисела кат' джанка,
понякога съм пъстра като цъфнала фиданка,
е, мъничко и мързеланка, но то ми е простено,
че понякога се случва да ми е малко изморено...
Откак короната ме гепи
музата ми взе от мене на моменти да се цепи, зацикля ми понякога главицата,
като на колелото спицата...,
Но аз не се и давам лесно,
с инат и воля мисля да подкарам бесно...
да стигна и да хвана моичката муза,
дори да стигна и до парк ,,Клептуза,,,
и ще и се пльосна и във водата аз като медуза,
но стиснала в ръцете здраво вече мойта муза.
© Милка Стоянова Все права защищены