Камата
Един българин, Човек с голямо сърце,
един мъж сериозен но с душата на дете.
Българският футболист прославил нашата страна,
пробивал противниковите защити сякаш с кама.
Във футбола той не просто игра а летя,
раздаваше на терена своето сърце и душа.
Наказваше много отбори със своята левачка,
но успехите дойдоха с борба, крачка след крачка.
България се гордее със своя футболен герой,
покланя и се и милее за родината си той.
Футболист на великите отбори Барса и ЦСКА,
прославил ги по света със своята добра игра.
Сега е извън терена но сърцето му е там,
защото бе истински футболист, защото е Голям.
И Бог помага му, неговото име носи той,
Христо Стоичков е нашия български Герой!
© Валентин Миленов Все права защищены