7.09.2021 г., 13:22 ч.

Камата 

  Поезия » За деца, Гражданска
255 0 0

                                     Камата

 

 

Един българин, Човек с голямо сърце,

един мъж сериозен но с душата на дете.

Българският футболист прославил нашата страна,

пробивал противниковите защити сякаш с кама.

 

Във футбола той  не просто игра а летя,       

раздаваше на терена своето сърце и душа.

Наказваше много отбори със своята левачка,

но успехите дойдоха с борба, крачка след крачка.

 

България се гордее със своя футболен герой,

покланя и се и милее за родината си той.

Футболист на великите отбори Барса и ЦСКА,

прославил ги по света със своята добра игра.

 

Сега е извън терена но сърцето му е там,

защото бе истински футболист, защото е Голям.

И Бог помага му, неговото име носи той,

Христо Стоичков е нашия български Герой!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??