1 сент. 2017 г., 07:41

Камикадзе 

  Поэзия
373 1 7

Вселена, Космос. Милион Слънца.
Млечен път. Безкрайна красота.
Безтегловност... Тишина.
Светлинни мили тъмнина.
Вселената работи. Има си мечта.
Иска живи същества.
Първо взрив... И светлина...
Небесна химия – Земя.
Пръст и пясък, въздух, океан.
Звезден прах и малко шум...
Слънчев лъч в енергия събран.
Първородното роди се с бум.

 

Милион години на космически покой –
преди човекът. Преди да дойде той.

 

Амеба, въздух и яйце.
Блясък от звезди. И топлина.
И столетия  са нужни от перце,
до глава и тяло със душа.
От Луната  мъдрост взе.
И ... хиляди години за сърце.
Човек, стрела и лък.
Кремък, огън и вода.
Земя и семе – стрък.
Пещера, колиба и храна...
Цели векове племе първобитно.
Полет, въздух, кораби, макети.
И столетия до общество елитно.
Развитие, осъвършенстване, ракети.

Компютър, технологии... Амбиции... 
Краят ни не е далеко.
Алчност и войни, муниции...
Камикадзе вече е човека.
Сърце и мозък – ампутация.
Смърт, оръжия – унищожение.
Дух, душа  и деградация. 
Бъдещето – крах, падение...
Кръв, сълзи, дегенерация.
Религии и огън – заблуждение.
Криворазбрана демокрация.
Бомби, разрушения и епидемии...


Земя и красота. Живот .
Човешки род – израждане. 

Човечество, изчезване, кивот.
Пореден опит за прераждане.
Безумни грешки и присъда...
Сами в земята да се погребем,
Вселената отново ни осъди.
За убийство – трябва да умрем.

Слънце и луна, звезди, небе...
Безкрайност. Космос. Нови светове...

 

Август 2018     В. Тодорова

© Valya Тodorova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не Цъки! Овца съм! Ха, ха, ха...Голям бунтар съм и съм непримирима!
  • Много ми хареса..прилича ми на Водолейско мислене. но може и да съм объркал
  • С Велин! Много сме лоши! Поздрави!
  • Благодаря приятели, че споделихте! Наистина ме боли, че оставяме на бъдещите поколения само зло, бездушие и мъртво бъдеще!
  • Споделям. Вили и Велин! Поздравления за новата творба, Валя!
  • От сътворението на света та чак до отвъд днес. Стих пълен с истини! Поздрави, Валя!
  • Много интересен стих, Валя. Описала си толкова много. От самото начало та чак до края може би...
    Поздрави от мен.
Предложения
: ??:??