22 июл. 2021 г., 19:23

Канела мед, любов и още нещо... 

  Поэзия
236 1 8

Канела мед, любов и още нещо
и щипка пръст от светъл кръстопът,
от птица дъх, от роза сън, тъй – вещо,
забърквам и очите ти блестят.


Луната гъделичка закачливо,
намусено небе, та с облак бял,
далече вдън горите да отива,
дъждът превърнал лятото ми в кал.

 

Че юли вече все по-слабо свети,
светулките след жътва не летят.
Запазвам си в ресниците сърцето,
на юли, щом снежинки завалят.

 

И щом потънеш в женските ми тайни,
и устните –  по-сладки от салеп...
Дори сред зима в люляци омайни,
ще разцъфти градината за теб.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??