Забранен каприз (+18)
Гледаш толкова невинно,
но с премрежени очи,
че във щъркели наивно
знам, не вярваш вече ти...
Блузкатата полупрозрачна
очертава гола гръд
и издава мисъл здрачна
на събудената плът...
Като малка птица пърха
твоето сърце... Защо́
блузата ти островърха
иска да разкъса то́?...
Вече знаеш ли, че има
„ябълката“ сладък вкус
и че двама стават – трима
на плътта след нежен трус?...
... Зная толкова измами
и да те излъжа знам,
но днес искам любовта ни
като химн във действащ храм
да звучи: и в Тържеството
забранено в Ерестта,
и в Греха, и в Пиршеството
от разгула на Страстта!...
Искам да е дълга!.. Много...
С ритуална простота –
без доказване...Ей богу
като Вяра да е тя!...
Едно далечно време
© Коста Качев Все права защищены