23 нояб. 2021 г., 16:01

Капризите на Ноември 

  Поэзия » Пейзажная
627 1 0

Едно небе надвиснало над нас
във синьо-сиво и следа от блясък.
От сивото ще кацнат всеки час
оловни капки тук със гръм и трясък.

 

А свикнала земята да търпи
и тези капки тя ще ги поеме,
че късна есен е със дъжд, мъгли -
за студове и сняг е вече време.

 

Тя, есента ли прави си шеги -
покри ни със мъгла и нас, и къщи.
Ту вятър, дъжд, ту слънчев лъч или
Ноември със капризи все се мръщи.

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??