20 окт. 2011 г., 20:58

Като есенно листо 

  Поэзия
441 0 2

Като есенно листенце пожълтяло

откъснах се от своето дърво -

и казах си, макар и някак вяло,

че може би това е за добро.

 

Сбогувах се с всичките си братя,

с които дълго клона си делях,

понесе ме подухващият вятър

заедно със сълзи и със смях.

 

Чудните пейзажи ми показа -

невидими за мене досега,

и когато слънцето залезе,

свободен, аз посрещнах и нощта,

 

и вятърът тогава ме остави,

и бавно аз докоснах таз’ земя -

с красивите си жълти багри

завинаги аз нея ще крася.

 

Илияна Дадарова

© Или Дадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??