с
КАТО ПОЛЪХ НА ВЯТЪР
Като полъх на вятър, като полет на птица,
ти ме докосваш с блага десница.
Вяра ми вливаш – аз се разтварям.
О, авва, Отче! – с обич повтарям.
Като полъх на вятър, като полет на птица –
тъй ме докосва Света Троица.
Отче мой, Татко, Боже-Исусе,
о, Дух пресветий, само вас слушам!
Като полъх на вятър, като полъх на птица
пълна с любов съм, която обича
без да пресмята, без да хитрува.
Тъй безрезервно в мене нахлува.
О, авва, Отче! Слава Исусе! – на Вас се моля.
Живоносний Дух крепи моята воля!
В мене живее и ме обича,
като полъх на вятър, като полет на птица.
© Стойна Димова Все права защищены
Честито Възкресение Христово! Желая ви много светлина в душите от този Най-светъл празник за християните в цял свят!
Бог да ви благослови!