Крилете ми нощта
с слана поръси.
Да ги стопли
даже Слънцето
не може...
пък и толкова
са мръсни.
Ако помръдна,
ще се счупят – разбери.
А с това надеждите ми,
всичките,
ще рухнат...
Само самотата
ще се съживи.
Косите ми, в кръв
облени целите,
дъждът и цяла вечност
да вали,
не ще отмие,
нито жаждата на смелите
някога ще утаи.
Ала откажа ли се –
в мен ще мръкне,
ще съм нищо...
Само моята нищожност
ще изпъкне
тихичко, като видение.
Жестоко ме болят,
безкрайно дълго вече
костите.
Ужасно меки са -
тъй неусетно
се топят.
Извиват се
и като гумата горят,
без огън.
Неостарели,
в тази гнусна тишина
ще изгорят.
Калната ми кожа
се напуква.
Киселинен дъжд
изля се върху мен.
Като след
отблъсната милувка,
сега изчезва светлото
(завинаги)
от мен.
© Цвет Все права защищены