12 сент. 2021 г., 21:58

Като времето 

  Поэзия » Любовная
658 1 2


Понякога съм лоша и капризна,
с претенции съм даже към дъжда,
защо вали и в локвите наднича,
не знае ли, че мокри ми гърба?

Понякога съм сива, скучновата
и сливам се със тихия зефир,
притихвам в себе си, стоя и чакам,
торнадото във мен да ме взриви.

Понякога съм бяла и наивна,
разкривам си душата пред света,
забравям, че съм гола и ранима,
разголвам си сърцето и боля.

Понякога съм толкова небрежна,
че хаосът ми даже е объркан,
от твърда крепост ставам нежна,
а пътят ми от верен става сбъркан.

Понякога до крайност съм различна,
понякога на вятъра се вричам...
Ранят ли ме обаче с безразличие,
си тръгвам и когато най-обичам.

© Неземна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря!
  • Понякога всички сме...като времето
    Много ми хареса!
Предложения
: ??:??