30 июн. 2011 г., 10:39

Като всяка друга 

  Поэзия » Любовная
392 0 2

Сбогом, любов.
Изпя се твойта песен,
а веч' не виждам слънце,
че в очите ми е есен.

Сбогом, несравнима.
Ти си като всяка друга,
но ще пазя твойте думи
и нека в гърдите вие зима.

Сбогом, сърце.
Ще те видя ли наесен?
Но какво ли ме вълнува;
дръж се, пътят не е лесен!

Свалям ви, окови тежки!
Веч' мога да летя, навред,
високо над тъгите ви човешки!
Но стъпвам бавно и боли ме,
че няма сила в мойте плещи.
И плача тихо, и боли ме,
че ги няма тез' вериги тежки,
страшни и единствено човешки.

Сбогом, моя мъка.
Моя, само моя, но за всеки
ще е като всяка друга.
И сам се моля, моля!
С мен да бъдеш ти навеки.

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??