19 июл. 2011 г., 21:43

Като въглен споменът ме пари 

  Поэзия » Другая
498 0 3

 

В памет на Любен

 

Между четири голи и страшни стени

ме притиска, гнети самотата.

Над леглото ми твоята снимка стои

неизменна - до болка позната.

 

Ти ме гледаш от нея, все млад и красив.

Знам, че мъртвите не остаряват.

Като въглен ме пари пак споменът жив -

само той след човека остава.

 

Ти не знаеш, любими, че аз остарях

и при мене дойде вече зима.

Колко трудно без тебе в живота вървях,

колко бръчки лицето ми има!...

 

От стената ме гледаш усмихнат, щастлив,

ала нищо не ми проговаряш...

Ех, живот, безпощаден, коварен и див -

върху живите всичко стоваряш!

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Все повече и повече харесвам твоята поезия, мила Слава, пишеш ги едни такива тъжни... покъртителни, хващат за гърлото
  • !!!!!!!!
    Поздрав!
  • Тъжно посвещение! Да е добре там където е... Трудно преодолява човек загубите! Поздрав!
Предложения
: ??:??