2 февр. 2007 г., 00:34

Като вълна 

  Поэзия
539 0 1

Като вълна

Солена

Разбита на хиляди спомени

Надула сирените си

Болката се блъска със скорост

За да разтрепери затворниците си

 

Отвъд този свят

В спокойно море се целуват

Съществата на другото време

 

Познаваме ги като котки

Но само очите им чакат

Светят и пробождат

Усмихват се и те пристягат

 

“Какво носиш в кошницата си?”

Попита едно кратко мяукане

И Сътворението бавно разруши себе си

За да покаже на Бог, че е самостоятелно

 

А кошницата беше празна

Разклатих я

Нищо не чух

Нищо не падна

 

01.02.2007

 

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??