Като вълна
Солена
Разбита на хиляди спомени
Надула сирените си
Болката се блъска със скорост
За да разтрепери затворниците си
Отвъд този свят
В спокойно море се целуват
Съществата на другото време
Познаваме ги като котки
Но само очите им чакат
Светят и пробождат
Усмихват се и те пристягат
“Какво носиш в кошницата си?”
Попита едно кратко мяукане
И Сътворението бавно разруши себе си
За да покаже на Бог, че е самостоятелно
А кошницата беше празна
Разклатих я
Нищо не чух
Нищо не падна
01.02.2007
© Десислав Илиев All rights reserved.