А таланта ми? Загубен ли?
Не, налял съм и отпивам си.
Усмихвам се, фалшива е,
а чашата красива е.
Привлича ме, порочна е.
Нарочно е, подвежда ме.
Надежда? Не! Отпивам пак,
оттича се и давам знак.
Носят нова - кехлибар,
прозрачната не беше в бар,
за този ред ми трябва лед,
отпивам пак за път кой подред
Налях си пак, капачката завих,
вдишах бавно и отново пих.
Сбогувах се с онези тримата,
отворих вратата и посрещна ме зимата.
© Сиян Ривери Все права защищены