(Стихотворението, с което участвам в хумористичния конкурс „Очи към себе си”)))
Един грипак ми кихна в магазина
от има-няма метър и полвина.
Изпръхтя, опръска ме и вижте на,
нещо между конщина и свинщина.
Към такива нямам капка милост и,
нали съм патил с вируси-вредилуси,
скрит зад антигриповата маска
с гневен тон учтиво му примлясках:
– Гражданино, с вас дотука бяхме!
Извинявайте, че се видяхме...
Но вместо гузно да си премълчи,
той пак и пак (грипак!): апчхи, апчхи...
Аз все така, когато побеждавам,
геройски бързо се отдалечавам.
След време чак, далеч от магазина,
една такава мислица ми мина:
Хем герой, хем слънцелик съм, иха!
Щом някои, като ме гледат – кихат...
© Райчо Русев Все права защищены
"– Гражданино, с вас дотука бяхме!
Извинявайте, че се видяхме...
Но вместо гузно да си премълчи,
той пак и пак (грипак!): апчхи, апчхи..."
Запомнящо се!