18.02.2020 г., 13:08 ч.

Кихавица 

  Поезия » Хумористична
1498 1 3

Кихавица

 

(Стихотворението, с което участвам в хумористичния конкурс „Очи към себе си”)))

 

Един грипак ми кихна в магазина
от има-няма метър и полвина.
Изпръхтя, опръска ме и вижте на,
нещо между конщина и свинщина.

Към такива нямам капка милост и,
нали съм патил с вируси-вредилуси,
скрит зад антигриповата маска
с гневен тон учтиво му примлясках:

– Гражданино, с вас дотука бяхме!
Извинявайте, че се видяхме...
Но вместо гузно да си премълчи,
той пак и пак (грипак!): апчхи, апчхи...

Аз все така, когато побеждавам,
геройски бързо се отдалечавам.

След време чак, далеч от магазина,
една такава мислица ми мина:

Хем герой, хем слънцелик съм, иха!
Щом някои, като ме гледат – кихат...

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, страшно ми хареса!
    "– Гражданино, с вас дотука бяхме!
    Извинявайте, че се видяхме...
    Но вместо гузно да си премълчи,
    той пак и пак (грипак!): апчхи, апчхи..."
    Запомнящо се!
  • "Слънцелик" си нема спор
    всеки, който е на зор
    някак си се вдъхновява.
    (Заразителна е славата)
    Даже аз се заразих.
    Сорри, Райсъне! Апчих
    Т.е. Успех!
  • Успех на "Кихавицата", Райчо!
Предложения
: ??:??