20 янв. 2010 г., 01:07

Книга за живота - 2 

  Поэзия » Другая
585 0 11

Светлина  
един миг – топлота,
повей – красота,
полянка – цвете
синей – капка
роса…

Полъх – студ и скреж…
снежинка,
леко плува
в небесната синева,
слънце светлей…
 

Снежинката кацва леко на синьото
цвете, като нежна
детска усмивка – леко полага
снежна главица в синята чашка
живот…

Какво е това? – пътувам
в голямото безбрежно море
на вселената и малкото синьо,
нежно цвете е… планетата Земя!

Но – защо?... 
Защо е студено? 
Защо е сковано всичко в лед? 
Има ли живот?... 
Да, тук–там блещука … 

С В Е Т Л И Н А !!!

05.01.10г.

© Сириус Надежда Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??