Разлиства се Книгата
на живота.
Всеки лист
ме изпълва със сила,
от която се ражда
още Живот.
Нов и вечен,
светъл, пенлив.
Утолява жаждата
на вечнозеления свят.
Пълни шепите
на дошлите
с безсмъртие.
Разказва приказки
и тълкува вълшебства
на децата -
тайното име на Бог...
© Кирилка Пачева Все права защищены