26 апр. 2012 г., 11:17

Кое зачатие е непорочно 

  Поэзия » Другая
538 0 2

 

Запитах един учен-богослов:

 

- Кое зачатие е непорочно, кое - порочно?

 

- Което е с любов, е непорочно;

което без любов е, е порочно!

 

- Стоп! - казах аз. - Не може да си прав!

Защото ако ти си прав, тогаз,

Иисус не е заченат непорочно -

защото е заченат без любов!

 

И аз запитах втори богослов:

 

- Кое зачатие е непорочно, кое - порочно?

 

- Което е с любовник, е порочно.

Което е с съпруг - е непорочно.

 

- Стоп! - казах аз. - Не може да си прав!

Защото ако ти си прав, тогаз,

Иисус не е заченат непорочно -

нали не е заченат от съпруг?

 

Тогаз запитах трети богослов:

 

- Кое зачатие е непорочно, кое - порочно?

 

- Което е под кръста, е порочно.

Което е над кръста - непорочно.

 

Аз с този богослов се съгласих -

с какво да го оборя, не открих.

© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "И богословите са като хората - различни."



    Прозвуча ми като лафа за кучето и най-добрия приятел на човека
    Много ми хареса!!!
  • Браво!Как ти дойде на ум?Много ми хареса!
Предложения
: ??:??