Събудих се онзи ден,
от идея озарен.
Да разкрия загадката най-сложна -
коя е най-добрата гозба .
Къде ли не скитах
и всекиго питах,
но нямаше двама
с еднаква подкана .
И ги пробвах всички :
пици, наденички,
бургери, спагети,
мезета, гофрети...
Но накрая огорчен
и много, много уморен,
прибрах се вкъщи,
а баба сладко се намръщи
- Защо тъй кисел си ми днес-
Погледна ме със интерес
и споделих и аз за мойта драма,
а тя сервира ми една паница,
ма голяма...
Направих първо връзка очна
със баницата видно сочна,
с аромат изпълних своето сърце
и разбрах,
че баба готви най добре..!
© Зами Слисев Все права защищены