19.09.2018 г., 12:49 ч.

Което е най-близко до сърцето 

  Поезия » За деца, Философска
662 0 0

Събудих се онзи ден,

от идея озарен.

Да разкрия загадката най-сложна -

коя е най-добрата гозба .

 

Къде ли не скитах

и всекиго питах,

но нямаше двама

с еднаква подкана .

 

И ги пробвах всички :

пици, наденички,

бургери, спагети,

мезета, гофрети...

 

Но накрая огорчен

и много, много уморен,

прибрах се вкъщи,

а баба сладко се намръщи

 

- Защо тъй кисел си ми днес-

Погледна ме със интерес

и споделих и аз за мойта драма,

а тя сервира ми една паница,

                                      ма голяма...

 

Направих първо връзка очна

със баницата видно сочна,

с аромат изпълних своето сърце

и разбрах,

че баба готви най добре..!

© Зами Слисев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба готви най-добре »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??