Когато
Когато ти забият нож в гърба,
когато болката зловещо пари,
когато безнадеждна е нощта,
когато си разпнат от изневяри,
когато не намираш миг покой,
когато самотата те убива,
когато си прокуден ти от свой,
когато любовта ти си отива,
когато търсиш в себе си вината,
когато си във плен на пошлостта,
когато си предаден от жената,
която е разпалвала страстта,
когато не намираш изход в мрака,
когато си излишен в любовта,
когато всички сълзи си изплакал,
тогава си ненужен за света!
Любомир Попов
© Любомир Попов Все права защищены