Когато ми е празно във душата,
И няма кой да стопли моето сърце,
Оставам сляп за красотата,
За всяко нещо близо и далеч от мен.
Когато мислите не спират да ме връщат,
Към спомени по слънчевите дни,
В които заедно прекарвахме безгрижно,
И сякаш времето бе само миг.
Когато болката единствена остане,
И нямам сила да поема сам напред,
Не спирам да те търся сред тълпата,
Огрян от слънце, но скован от лед.
Когато смисъла се губи във забрава,
Ще минат седмици и месеци дори,
А спомена за тебе вечен ще остане,
За времето когато с мене беше ти.
Когато лятото се скрие зад октомври
Дърветата изпъстрят се в тъга,
Тогава ще е нашата забрава,
И зимата на нашите лета.
Когато миналото върне се отново,
А ти си вече в свой мечтан живот,
С усмивка ще се сещам аз за теб,
И огъня на нашата любов.
Варна
03.10.2018
© Мартин Аргиров Все права защищены