16 авг. 2019 г., 23:19

Когато любовта се пенсионира 

  Поэзия » Юмористическая
624 1 2

                                                  Както дъждовните капки мият праха,

                                                  времето угася пламъците в душата,

                                                  любовта първична, изгаряща с дъха,

                                                  превърна се в приятелство - както при децата.

           

                                                  Преди закуска вече е кафето,

                                                  след обяда - следва дрямка,

                                                  завършва вечерната разходка в парка

                                                  до пейката с махленската ,,седянка".

            

                                                  Отидоха си неусетно буйните страсти,

                                                  влачи се животът с мъка до неделя,

                                                  вечер всеки сладко спинка

                                                  завит сам в неговата си постеля.

 

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Радвам се, че съм направил деня ти по - весел, Кате!
  • Разсмя ме, макар че като се замисли сериозно човек май на всеки ще се случи.
    Хубаво написано стихотворение.
Предложения
: ??:??