След като Сечко си тръгне
Взе да понамалява Сечко-
характерно за изтърсака.
Нали е най- малкият дечко-
не се научи да чака.
Марта ще дойде пак, като хала.
Преждите ще заразмята,
да превърне в червена и бяла
мартеница, Земята.
Изпод снега ще се покаже
нетърпеливо кокиче.
Ще сръчка и Слънцето, даже,
да почне да понапича,
та да събуди корени стари
и позатопли морето,
а по брега му ще наклякат рибари
със въдици и серкмета.
А когато и щъркела зърнеш,
ще накичим с конци дърветата.
Ще ме придърпаш, ще ме прегърнеш
и отведеш при морето.
© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены