21 feb 2016, 1:39  

След като Сечко си тръгне 

  Poesía » De amor
283 0 3

След като Сечко си тръгне

 

Взе да понамалява Сечко-

характерно за изтърсака.

Нали е най- малкият дечко-

не се научи да чака.

 

Марта ще дойде пак, като хала.

Преждите ще заразмята,

да превърне в червена и бяла

мартеница, Земята.

 

Изпод снега ще се покаже

нетърпеливо кокиче.

Ще сръчка и Слънцето, даже,

да почне да понапича,

 

та да събуди корени стари

и позатопли морето,

а по брега му ще наклякат рибари

със въдици и серкмета.

 

А когато и щъркела зърнеш,

ще накичим с конци дърветата.

Ще ме придърпаш, ще ме прегърнеш

и отведеш при морето.

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??