Когато свършат думите,
започва Любовта.
И Раздялата.
И Щастието – на ръба на една дефиниция.
Дефинираш ли го, си отива.
Като дим – било е, а после го няма.
Когато свършат думите,
започва Животът -
необработен, непакетиран в понятия, неизяснен в примери.
Когато свършат думите,
идва Страхът.
Защото без думи Животът е скок,
а скоковете от високо болят.
Когато свършат думите,
идва Самотата.
А тя е най-голяма
когато е споделена –
без думи.
© Деси Все права защищены