4 окт. 2014 г., 20:31

Когато утихнат мечтите 

  Поэзия
344 0 0

Когато утихнат мечтите детски,

тишината вълнението покрива,

а пътешествията околосветски –

реалността от сънищата изтрива.

 

Мечтите пораждат надежда

в ръце празни чиста илюзия,

времето кратко смута нарежда,

получавайки голяма конфузия.

 

Когато утихне есенният дъжд,

а слънцето голите клони огрее,

утихнат ли спомените веднъж –

тогава и миналото не ще живее.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??