13 дек. 2016 г., 07:41  

Кой хлопа в този късен час? 

  Поэзия » Юмористическая
1531 4 18

"- Кой хлопа в този късен час?
- Аз хлопам - каза Финдли.
- Върви си! Всички спят у нас!
- Не всички - каза Финдли."

 

Р.Бърнс - "Финдли"

* * *
Една едничка мисъл ми остана,
докато стигна читав у дома -
как да се пъхна тайно под юргана,
да не усети моята жена?

Къде, къде съм бил, ще ме попита.
Какво "попита" - ще го изкрещи.
Ще се старая и да не залитам,
но я ела да се опиташ ти!

"В библиотеката - ще бъда кратък -
със братовчеда имахме диспут..."
Ще ме изпие с поглед без остатък
и после ще ме обяви за луд.

"Бая оспорван ще е бил "диспута"
със братовчеда ти-алкохолик...
Познавам по размазаната мутра
"читалнята", в която сте били!

Акъл сте толкова събрали много,
че чак занасяш на една страна!"
Така ще каже - мисля си с тревога -
с Рогатия живея, не с жена!...

Заключено е...Става много сложно.
Ще бъда плют, руган, опозорен...
Да вляза тихо - ще е невъзможно.
Ще пробвам тактика на примирен...

"Във този късен час кой долу  хлопа?..."
"Аз хлопам" - викам унизен оттук.
"Изчезвай, да не те залея с кофа,
или ще викна моя мил съпруг!"

"Какъв съпруг? Не ме ли виждаш тука?"
"Съпругът ми в леглото е, до мен!
А ти, ако не спреш сега да чукаш,
ще съжаляваш!... Тиквеник!... Кретен!..."

Затвори...Казвам ви, рогат е дявол!
Е, ще подпирам кофите с боклук.
Ще съмне скоро. Вече просветлява.
Ще видим после кой командва тук!...

© Роберт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??