25 сент. 2013 г., 20:27  

Кой кого? 

  Поэзия » Философская
886 0 1

Бог създаде човека и така, лека полека,
вече бяха минали няколко века...
Бог му даде огън, чудеса, знание,
постепенно човекът се развиваше,
Бог се превърна в предание,
а творението му нови умения активираше,
Бог се превърна в митично създание.
Човекът имаше прогрес, той твореше,
с висока скорост напред вървеше
и някак все повече хора забравиха Бог,
не знаеха кои са, а светът стана някак по-жесток,
някои предпочетоха предмета и направиха Бог
на въображение, създаден от примитивен народ,
човекът имаше наука, не му трябваше Бог,
тя даваше отговори, при нея няма облог,
видя се, че човекът създаде Бог.

© Кристиан Михайлов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??