Sep 25, 2013, 8:27 PM  

Кой кого? 

  Poetry » Phylosophy
887 0 1

Бог създаде човека и така, лека полека,
вече бяха минали няколко века...
Бог му даде огън, чудеса, знание,
постепенно човекът се развиваше,
Бог се превърна в предание,
а творението му нови умения активираше,
Бог се превърна в митично създание.
Човекът имаше прогрес, той твореше,
с висока скорост напред вървеше
и някак все повече хора забравиха Бог,
не знаеха кои са, а светът стана някак по-жесток,
някои предпочетоха предмета и направиха Бог
на въображение, създаден от примитивен народ,
човекът имаше наука, не му трябваше Бог,
тя даваше отговори, при нея няма облог,
видя се, че човекът създаде Бог.

© Кристиан Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??