Кой ли дявол я накара
тая баба стара,
лош човек ли я излъга,
тя ли се обърка -
в това време заледено
да върви на църква!
Хлъзнала се на леда и
паднала горката
на едната си страна и
счупила ръката.
И сега лежи във гипс и
много се страхува,
че не седмици, а месеци
ще боледува.
Толкова е беззащитна,
и така ме трогна,
че се чудя и не зная
как да й помогна.
И реших, че утре може
сам да се черкувам,
и ще моля дяда Боже
да я излекува.
© Ангел Чортов Все права защищены
Радвам се на усмивките ви - Елица, Самодива, Краси и Колич. Уж е тъжно стихчето, а защо ви усмихна? Не вярвате че се е случило, не вярвате че бабата си е счупила ръката (при положение, че вчера на всеки шест минути в "Пирогов" е влизал човек с нещо счупено), или не вярвате че съм се черкувал? И правилно - стихчето е иронично. А иронията над религиите е табу - доказателство е и атентата срещу френския "Шарли".
А на тебе, Светланал, най-много благодаря. Хубави са бразилските баби, но, (отдавна съм ти го казвал),за мене най-хубавата баба си оставаш ти!
Помислих си обаче, че нашенските баби ще са по-хубави (защото са по-млади) от бразилските. Най-младите от бразилските бяха на 46, а нашенски цигански баби може да има и на 34 години.