Къде загубиха се хората по Коледа,
а даже не е толкова студен денят!?
Май всички са прегърнали умората,
не се усмихват и не греят, а мълчат...
Навярно пак се борят със неволята,
обезверени, тъжни в Коледната нощ.
Загубили са тихо обичта към хората,
със зъби скърцат, вечно са на нож...
И все Спасителя очакват те. Месията...
Да дойде, за да ги измъкне от калта,
а неусетно са затънали до шията,
рутинно бутат си живота към смъртта.
© Анна Станоева Все права защищены
Сърдечни поздрави!