16 дек. 2022 г., 11:25

Коледен дух 

  Поэзия » Философская
284 0 4

Декември месец щом настъпи,

тук Коледният дух пристига.

Подаръци очакват скъпи

и възрастни, и дечурлига.

 

Презрели родни хубавици

(със самочувствие обаче),

кола очакват или цици,

от щедрия пореден мачо.

 

Момиченце с красиви букли

(живее с баба си в махлата),

мечтае не за скъпи кукли,

а пак да оздравее бате.

 

Духът невидимо се рее

над молове и магазини,

за по-добро, надежда зрее

във нас, пред Новата година.

 

Да, Коледният дух живее,

но не в базара и елхата.

В очакването той вирее

и в нашата надежда свята.

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • За втори път те чета! Допада ми позицията, която имаш за нещата от живота!Поздравления!
  • Имай светли празници!
  • Благодаря, че си забелязала стихчето ми, Скитнице. Радвам се, че ти е харесало.
  • Хубаво е! Нека надеждата да не умира... Прав си, коледният дух не е във витрините, той се носи в душата...
Предложения
: ??:??