Декември месец щом настъпи,
тук Коледният дух пристига.
Подаръци очакват скъпи
и възрастни, и дечурлига.
Презрели родни хубавици
(със самочувствие обаче),
кола очакват или цици,
от щедрия пореден мачо.
Момиченце с красиви букли
(живее с баба си в махлата),
мечтае не за скъпи кукли,
а пак да оздравее бате.
Духът невидимо се рее
над молове и магазини,
за по-добро, надежда зрее
във нас, пред Новата година.
Да, Коледният дух живее,
но не в базара и елхата.
В очакването той вирее
и в нашата надежда свята.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados