28 дек. 2018 г., 10:45

Коледна бригада 

  Поэзия » Оды и поэмы
1718 3 18

Когато във Лапландия настъпи час

и пощата им от писма прелива,

тогава Дядо Коледа със весел глас

поръчки за подаръци събира.

 

Припев:

И малките джуджета от зори до мрак

усмихнати работят и сияят,

то значи Коледата наближава пак

и всички за подарък си мечтаят.

 

Елените нагазили във пухкав сняг,

нетърпеливо тропкат със копита,

подреждат се сами във коледния впряг,

готови със шейната да излитат...

 

И в тази свята нощ, обляна в светлина,

надлъж обхождат цялата планета,

даряват всеки дом с вълшебна топлина

добрият старец с малките джуджета.

 

© Сиси Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Коледна песен »

1 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??