Когато във Лапландия настъпи час
и пощата им от писма прелива,
тогава Дядо Коледа със весел глас
поръчки за подаръци събира.
Припев:
И малките джуджета от зори до мрак
усмихнати работят и сияят,
то значи Коледата наближава пак
и всички за подарък си мечтаят.
Елените нагазили във пухкав сняг,
нетърпеливо тропкат със копита,
подреждат се сами във коледния впряг,
готови със шейната да излитат...
И в тази свята нощ, обляна в светлина,
надлъж обхождат цялата планета,
даряват всеки дом с вълшебна топлина
добрият старец с малките джуджета.
© Сиси Всички права запазени