7 дек. 2013 г., 20:38  

Коледно 

  Поэзия
350 0 0

Снежинки. Хората са снежинки!

Замръзнали капки живот!

Реят се самотни и падат...

Трупат преспи! Камари от самота!

Малки! Ефирни! Прекрасни! Но, лед!

Ако се разтопят, ще потекат напред!

Не е невъзможно! Всеки има сърце!

Там е горещо!

Всеки има ръце!

Може да дарят някому нежност!

Вместо река от чиста, жива вода,

светът е затрупан в снега!

Студът е увиснал по жиците...

Чупи клони...

Пътищата са светнали

и сияят от фарове на коли и камиони...

Измамна светлина!

Хлъзгаво е! И там, в засада,

Смъртта е заложила изненада!

Така е! Не хвърляйте пясък, а доброта!

Така ще стопите леда!

Не се страхувайте, че ще се стопите!

Че ще станете вода!

Просто това е формата на любовта!

А животът е любов и движение!

Смъртта е замръзнало вдъхновение!

Изберете живота! Стопете леда!

Нека да възкръсне света!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??