Когато в празничната нощ
добрият Дядо с пълен кош
почука тихо на вратата
и спре се бързо до елхата,
ти пожелай си на света
да има мир и доброта,
да бъдат всички здрави, живи
и още - приказно щастливи!
Да бъдат заедно, сплотени,
че инак ще са ощетени.
Да вярват, че с добро и с песен
животът им ще бъде лесен.
И за накрай, но не последно,
да няма веч семейство бедно,
да могат да печелят всички
звънливи, пеещи жълтички.
© Илиана Петровска Все права защищены