Дядо Коледа тази година не мина,
непослушни навярно все пак сме били.
Ориста пусна пакостите през комина,
черни сажди покриха невинни бели.
Нежността ни над маска излъчват очите,
въздушни целувки - зад предпазни стени.
Коледната трапеза самотна отчита
оглушаващи липси от всички страни.
Коледното чорапче полюшва се празно
над камината, бъдникът не догоря,
недовършена строфа будува поразно,
сила пращай, Коладе, да не се покоря.
© Светличка Все права защищены