В парламента със сурвачки
влизат ведри коледари,
и нареждат с бодри крачки,
и сурвакат... със шамари...
"Здравейте, наш'те депутати,
за здраве давайте гърбина,
на народа, за заплати,
с гьостерица* ще ви мина -
тъй нареждат коледари
и налагат благо всеки
кой, където, който свари,
тикви, Ганьовци и китки меки -
А да бъдете по-умни,
и да спрете да крадете!
Да нямате и мисли тъмни!
Преди да пипнете, помнете,
че Новата година чука,
а с нея, нашето послание.
Не се ли стегнете, пак тука,
ще сме, в Народното събрание,
обаче... с пернишки сурвачки**...
Честита Коледа, другари.
Но правите ли пак игрички
и посред лятото... ще има сурвакари... "
--------------------
гьостерица - кривак, тояга
пернишка сурвачка - винкел с пуканки
----------------------------------
21.11.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены
Благодаря, Гавраиле.