23.11.2019 г., 7:58 ч.

Коледно наричане... в парламента 

  Поезия » Гражданска, Пародии
672 0 12

В парламента със сурвачки

влизат ведри коледари, 

и нареждат с бодри крачки, 

и сурвакат... със шамари... 

"Здравейте, наш'те депутати,

за здраве давайте гърбина, 

на народа, за заплати, 

с гьостерица* ще ви мина -

тъй нареждат коледари 

и налагат благо всеки

кой, където, който свари, 

тикви, Ганьовци и китки меки -

А да бъдете по-умни,

и да спрете да крадете!

Да нямате и мисли тъмни!

Преди да пипнете, помнете, 

че Новата година чука, 

а с нея, нашето послание. 

Не се ли стегнете, пак тука, 

ще сме, в Народното събрание, 

обаче... с пернишки сурвачки**...

Честита Коледа, другари.

Но правите ли пак игрички

и посред лятото... ще има сурвакари... "

 

--------------------

гьостерица - кривак, тояга

пернишка сурвачка - винкел с пуканки

----------------------------------

 

21.11.2019.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??